2 juli 2022
12:00

Gripenbergs BK

Referat: Bälaryds IK - Gripenbergs BK

Det blev en riktig klang och jubel-dag när BIK firade klubbens 90-årsjubileum ett år ”för sent”. Och en del av jubileumsdagen var A-lagets hemmamatch mot Gripenbergs BK. Dagen till ära lyckades vi ta en skön, fin och mycket rättvis storseger inför drygt 150 styck åskådare med 6-0 (2-0) vilket ju var lite extra passande när det var jubileum och allt. Som siffrorna antyder så var det aldrig något snack om vilket lag som skulle vinna denna gång. BIK-bekantingen Johan Pauli var nu tillbaks på Tallåsen igen fast i ”fel” omklädningsrum och det ska direkt sägas att den gode Pauli stred både bra och tappert mellan GBK:s stolpar. Tillsammans med deras mittfältsmotor Johan Nilsson var Pauli GBK:s klart bästa spelare denna eftermiddag och utan en handfull riktigt vassa räddningar hade våra segersiffror blivit ännu större. Inför matchen hade vi haft ett speluppehåll på nästan tre veckor och det kan inte förnekas att eder man vid tangenterna gick och grunnade lite timmarna innan avspark på om detta avbrott skulle påverka oss. Skulle vi vara lite rostiga och tröga? Det skulle visa sig vara precis tvärtom. Vi tog direkt tag i taktpinnen och spelmässigt sett så var första halvlek riktigt bra. Troligen en av de bättre halvlekarna hittills i år. Vi gjorde det lätt för varandra på planen och vi spelade en fin passningsfotboll med bra löpningar. Det dröjde dock fram till minut 25 innan vi lyckades spräcka målnollan men då hade vi liksom skrapat ihop till ett mål efter att ha haft ett ribbskott och ett bortdömt mål. Och målskytt var kapten Adam Swärd. Precis som när vi mötte GBK på bortagräs tidigare i våras var det Adam som inledde målskyttet. Och precis som den gången tryckte han upp bollen i Paulis högerkryss med ett härligt distansskott. Och precis som den gången var Pauli totalt chanslös och kunde bara stå och konstatera att bollen satt rätt klockrent uppe i kryllan fram till 1-0. Och bara fem minuter senare kom även 2-0 när vi rullade upp ett fint anfall som Gentian Preteni till slut avslutade på bästa sätt med ett kliniskt, distinkt avslut i bortre hörnet. Detta resultat stod sig sedan fram till paus även om det var väldigt nära 3-0 i slutminuterna då vi hade ett rent friläge men Pauli gjorde en mycket vass fotparad och såg till att GBK:s underläge stannade vid två mål inför andra halvlek.

Men andra halvlek var sedan bara tre minuter gammal när Pauli åter tvingades kapitulera. Gentian Preteni svarade för ett briljant förarbete och serverade bollen till Liam Lindstrand som inte hade några problem att trycka in bollen i princip öppet mål fram till 3-0. Och detta mål blev startskottet på några fantastiska minuter som nog Liam sent kommer att glömma. Han lyckades sedan med konststycket att göra ett tvättäkta hat-trick. Dvs sätta tre raka mål under samma halvlek. Och för Liams del så tog detta bara 13 minuter. Liams andra balja fram till 4-0 kom i 50:e minuten och var frukten av ett nytt fint anfall där Kushtrim Komoni frispelade Lindstrand som avslutade säkert bakom en maktlös Pauli. Och 5-0 blev det i 61:a minuten och framspelare var återigen ”Kurre” Komoni. Nu var matchen såklart mer eller mindre avgjord men vi fortsatte att spela rätt bra även om vi kanske tappade lite i skärpa och tempo. Med knappt tio minuter kvar fick Mihael Soldan äran att fastställa slutresultatet 6-0 då han nickade in en fin höra från Adam Swärd. Men faktum är att Soldan inte var alltför långt ifrån att göra ett äkta hat-trick han också. Men han hade inte riktigt marginalerna på sin sida. För under sex heta minuter efter sitt mål så hade han även en boll i ribban och en i stolpen. Tänk om det hade blivit ett hat-trick till? Två hat-trick under samma halvlek, det har man nog aldrig varit med om. Och fick inte vara med om nu heller men det var inte så långt borta. Men det blev ju bra ändå och vi kan inte vara annat än nöjda med vår insats. Hela laget förtjänat stort plus! Segern innebar även att vi skaffade oss ett litet grepp om andraplatsen samt att vi småskuggar Torpa inför höstens återstående matcher. Det är sex matcher kvar som ska spelas och mycket kan hända än, så det gäller att ha fokus i varje match.

Hela laget får som sagt plusbetyg. Det var många som gjorde riktigt bra insatser och Janne och ”Masken” hade det inte lätt att fördela dobbarna. De kom till slut fram till följande fördelning: